Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

11. 12. 2018. 09:45   >>  09:21

ZA NASTAVAK AUTOPUTA

Nurković: EK da osigura 20 odsto granta

Ministar saobraćaja Osman Nurković zatražio je podršku Evropske komisije u procesu osiguravanja 20 odsto grant sredstava za nastavak izgradnje autoputa Bar-Boljare, dionice Andrijevica-Mateševo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaj, Nurković je to saopštio u Briselu na II sastanku Savjeta ministara Transportne zajednice.

Tema drugog sastanka je bio nastavak na uspostavljanju Transportne zajednice u regionu Zapadnog Balkana i njenog Stalnog sekretarijata, kao i razgovor o sljedećim koracima u ovom formatu saradnje.

Nurković je ponovio da Crna Gora nastavlja da djeluje kao pouzdan partner i akter u političkim i drušvenim događajima u regionu ali i šire.

“Nurković je iznio posljednja dešavanja i pomake koje je Crna Gora ostvarila na poljima koje se odnose na SEETO reformske mjere, a osvrnuo se i na dolazeće zakone o putevima i željeznici čijem će se usvajanjem definisati potrebni mehanizmi koji se odnose na sprovođenje inspekcije za bezbjednost na putevima i reviziju bezbjednosti saobraćaja na putevima, kao i uspostavljanje efikasne i nezavisne uprave za regulatorna i bezbjednosna pitanja na željetnici u cilju daljeg otvaranja tržišta i postizanja napretka ka ispunjenju jednog od mjerila na privremenom zatvaranju poglavlja 14 Saobraćajna politika”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније