Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 08. 2013. 20:57   >>  20:56 1

DEMOKRATSKI FRONT

Podržavaju zahtjeve radnika

Demokratski front snažno podržava zahtjev radnika Kombinata aluminijuma Podgorica KAP da im se isplati sve što traže, kazao je funkcioner tog saveza, Jovan Vučurović.

 

 

Radnici KAP-a, kojima je omogućen odlazak u starosnu penziju, odblokirali su danas glavnu kapiju fabrike, jer će se, kako su kazali, država uključiti da bi se u što kraćem roku udovoljilo njihovim zahtjevima.

Vučurović je rekao agenciji Mina-biznis da Front podržava zahtjeve radnika, jer je, kako je naveo, neprirodno da oni koji su uništavali tu fabriku, poput niza direktora i „direktorčića“, naplate ogromne otpremnine, a da oni koji su proizveli na milione tona aluminijuma budu poslati kući bez ikakvih nadoknada.

„Ako je bilo novca za Vojina Đukanovića, Mihaila Banjevića, Dragana Brkovića i na stotine raznih koji su pljačkali Kombinat i uništavali crnogorsku ekonomiju, onda novac mora da se obezbijedi i za ove ljude koji danima protestuju ispred KAP-a i traže pravdu i ono što im pripada“, kazao je Vučurović.

Radnici, njih 420, nakon izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju stekli su pravo za odlazak u penziju, s tim što 166 zaposlenih to može da uradi odmah, dok je za ostale uslov uplata 2,2 miliona eura beneficija

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније