Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

06. 12. 2018. 15:31 >> 18:08
2

U MA ZADOVOLJNI

U 2018. najbolji rezultati u poslovanju

Montenegro erlajns je od januara do kraja novembra ove godine prevezao ukupno 611.938 putnika, sa flotom do šest aviona i na 7.295 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što su, kako saopštavaju iz te kompanije, najbolji pokazatelji u istoriji poslovanja ove firme.

Najbliži jedanaestomjesečni rezultat u prethodnim godinama je za 19 hiljada putnika ispod ovogodišnjeg, a ostvaren je sa većom flotom i sa 2.389 letova više, nego što je to bio slučaj za jedanaest mjeseci ove godine.

Kako naglašavaju u MA, to je za 74.258 ili 13,81 odsto putnika više, sa avionom više u sezonskom periodu, kao i sa 650 ili 10 odsto letova više, sve u odnosu na isti period 2017. godine.

"Prosječna popunjenost putničke kabine za jedanaest mjeseci ove godine, iznosila je 70 odsto, na istorijskom je maksimumu, i za dva procenta je veća nego u istom periodu prošle godine. Ove godine je povećan i broj destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, i to na 30 destinacija u 15 država. Za devet mjeseci 2018. godine je ostvaren najveći rast u broju prevezenih putnika u odnosu na isti period prošle godine, od svih avio-kompanija sa prostora bivše Jugoslavije" naglašavaju u avio kompaniji.

Kako su istakli, u novembru je prevezeno ukupno 35.100 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, a to je za 4.650 ili 15 odsto više putnika u odnosu na novembar prošle godine.

Izvršni direktor avio-kompanije Živko Banjević, je istakao da rast svih komercijalnih pokazatelja i porasta prihoda, u potpunosti opravdava sve poslovne odluke koje su donijeli u prethodnom periodu, a prije svega, one koje se tiču porasta obima saobraćaja i iznajmljivanja šestog aviona za proteklu ljetnju sezonu.

"Činjenica je da je Crna Gora sve atraktivnija destinacija, kako za turistička putovanja i posjete, tako i za poslovne putnike i investitore. Pored toga što živimo u zemlji koja je po svojim prirodnim i ostalim ljepotama postala poznata svuda u svijetu, to je rezultat stabilne ekonomsko-političke situacije u državi", dodao je Banjević.

Kako je istakao, Aerodromi Crne Gore u ovoj godini bilježe porast broja opsluženih putnika u odnosu na prošlu godinu.

Izvršni direktor avio-kompanije Živko Banjević je istakao "Pri tome se učešće MA u ukupnom broju prevezenih putnika nije smanjilo, već je ostalo između 25 odsto u toku ljetnje sezone i blizu 40 odsto u toku zimske. To znači da smo mi dali svoj doprinos u smislu povećanja broja putnika i veće dostupnosti Crne Gore, što je povoljno uticalo na turističku i cjelokupnu privredu. Pri tome smo i pored rastuće konkurencije sačuvali svoja tržišta i osvojili nova, što je naravno povoljno uticalo na poslovanje i poslovni rezultat, koji je za jedanaest mjeseci 2018. godine bolji za 1,5 miliona eura u odnosu na isti period prošle godine”, zaključio je Banjević.

Nacionalni avio-prevoznik će u 2018. godini prevesti ukupno oko 640.000 putnika.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније