Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

30. 11. 2018. 16:45 >> 16:24

ZAVRŠENA JAVNA RASPRAVA

Budžet tivatske Opštine za 2019. oko 21 milion

Budžet Opštine Tivat za narednu godinu planiran je u iznosu od blizu 21 miliona eura, što je oko 4 odsto više u odnosu na tekuću godinu, saopšteno je na javnoj raspravi o Nacrtu odluke o budžetu za 2019. godinu, koja je završena danas.

 

Predlog budžeta naći će se pred odbornicima tivatske Skupštine tokom decembra.

Tokom rasprave koja je trajala 15 dana, održani su okrugli stolovi sa NVO,  sa sportskim klubovima, predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, sa predstavnicima političkih partija i predstavnicima sekretarijata, te centralna javna rasprava.

Sopstveni prihodi, kako se navodi u saopštenju, su planirani u iznosu od 11.072.000 eura, ustupljeni prihodi u iznosu 2.309.000, donacije, odnosno sponzorstva kulturnih programa 80 hiljada, dok su kapitalne donacije 1,5 miliona eura. Preneseni prihodi iznose šest miliona eura

“Što se tiče izdataka, tekući rashodi su planirani sa uvećanjem 4,18 odsto u odnosu na ovu godinu. Najveće učešće imaju kapitalni izdaci – 13.129.000 eura, odnosno nešto više od 62 odsto”, saopštila je sekretarka za finansije I lokalne javne prihode Rajka Jovićević.

Predsjednik Opštine Siniša Kusovac saopštio je da je budžetom predviđen million eura za asfaltiranje lokalnih saobraćajnica i 150 hiljada za ulaganja u ostalu infrastrukturu, a da će konačna verzija odluke biti formirana na osnovu prioriteta koje dostave mjesne zajednice.

Sopstveni prihodi Opštine su planirani u iznosu od 11.072.000 eura. Od toga su lokalni porezi planirani u iznosu od 5,9 miliona eura, što čini 28,14 % ukupnih budžetskih prihoda.

“Porez na nepokretnosti predviđen je u iznosu od 5,1 milioni čini 24,33 % lokalnih prihoda. Prihodi od taksi planirani su iznosu od 635 hiljada eura i čine 3,02 % ukupnih budžetskih prihoda. Prihodi po osnovu naknada predviđeni su u iznosu od 3.049.000 eura i čine 14,54 % ukupnih budžetskih prihoda. Najveće učešće ima naknada za komunalno opremanje u iznosu od 2,5 miliona eura, što čini 11,92 % ukupnih budžetskih prihoda”, navodi se u saopštenju.

Ostali lokalni prihodi planirani su u iznosu od 980.000,00 ili manje od 5 odsto.

Prihodi od prodaje nepokretnosti planirani su u iznosu od 800 hiljada eura, što predstavlja 3,81 % ukupnih budžetskih prihoda i odnosi se na nepokretnosti za koje je skupština donijela Odluku o prodaji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније