Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

29. 11. 2018. 15:10 >> 14:49
4

VUJIČIĆ SAOPŠTIO

Takse ugrožavaju porodice Crnogoraca na Kosovu

Takse koje je uvela kosovska vlast na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH), kao i novonastale tenzije, ugrožavaju porodice Crnogoraca na Kosovu, saopštio je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan Vujičić.

"Uvođenje takvih radikalnih mjera prema drugoj strani sa kojom se želi istorijsko pomirenje i sporazum, mogu se vratiti kao bumerang, upravo građanima Kosova", naveo je Vujičić u saopštenju.

On je ocijenio da posljedice takve politike mogu biti dugoročne i decenijske i mogu proizvesti izolaciju, ekonomski kolaps, socijalnu krizu, nemire, pa i oružane sukobe.

"Naša djeca ne zaslužuju takvu budućnost", rekao je Vujičić.

On je kazao da se zbog svega toga predstavnici Udruženja pridružuju kritičarima uvedenih taksi, i pozivaju sve relevantne činioce na Kosovu da kroz unutrašnji dijalog što prije prevaziđu novonastalu situaciju.

"Pozivamo ih da nakon toga, zajedno sa Srbijom, učine sve kako bi se što prije došlo do konačnog sporazuma između Beograda i Prištine. Ono čega svi moramo biti svjesni jeste činjenica da nam vrijeme ističe i da velike sile neće imati još dugo stpljenja i razumijevanja prema nama", zaključio je Vujičić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније