Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

28. 11. 2018. 17:59   >>  17:34

U TREĆEM KVARTALU

Pala proizvodnja šumskih sortimenata

Proizvodnja šumskih sortimenata iz državnih šuma u Crnoj Gori u trećem kvartalu je, u odnosu na isti prošlogodišnji period pala 25 odsto, pokazuju podaci Monstata.


“Proizvodnja šumskih sortimenata je, u periodu od januara do kraja septembra, u odnosu na isti prošlogodišnji period pala 13,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da četinari u strukturi proizvodnje sortimenata učestvuju sa 58,3 odsto, a lišćari sa 41,7 odsto.

“U strukturi proizvodnje šumskih sortimenata iz državnih šuma u trećem kvartalu trupci četinara učestvuju sa 47,4 odsto, trupci lišćara 17,7 odsto, ogrijevno drvo lišćara 15 odsto, prostorno drvo lišćara 8,9 odsto, prostorno drvo četinara sa 8,1 odsto, rudničko drvo četinara 1,6 odsto, ostalo dugo drvo četinara 0,8 odsto i ogrijevno drvo četinara sa 0,5 odsto”, precizira se u saopštenju.

Iz Monstata su dodali da proizvodnja šumskih sortimenata u državnim šumama u velikoj mjeri zavisi od vremenskih uslova i stanja na terenu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније