Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

21. 11. 2018. 06:57 >> 06:35
3

NAREDNE GODINE

Struja u Crnoj Gori neće pojeftiniti

Cijena električne energije u Crnoj Gori naredne godine neće biti niža, navodi se u izvještaju o poslovanju Elektroprivrede Ctne Gore (EPCG).

 

U državnoj energetskoj kompaniji su objasnili da bi eventualni pad cijene predstavljao rizik za poslovanje preduzeća.

“Uzimajući u obzir trenutnu cijenu električne energije na referentnoj berzi, koja je veća u odnosu na propisanu za ovu godinu, trenutno ne postoji rizik od umanjenja cijene za distributivne potrošače u narednoj godini”, kazali su u EPCG, pišu Dnevne novine.

U njihovom izvještaju se pojašnjava da nova zakonska regulativa podrazumijeva da se od početka januara 2017. godine cijena za distributivne potrošače formira na osnovu tržišne cijene sa referentne mađarske berze struje HUPX.

Kada je riječ o poslovnom rezultatu, EPCG je treći kvartal završila sa neto dobitkom od 43,06 miliona eura. Poslovni prihodi kompanije iznosili su 225 miliona, što je rast od 22,2 odsto, dok su poslovni rashodi pali 10,4 odsto na 186,19 miliona eura. EPCG je u istom periodu prošle godine bila u gubitku 15,62 miliona.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније