Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

18. 11. 2018. 14:00 >> 13:40
9

POSLUJU U 29 ZEMALJA

Lidl ne dolazi u Crnu Goru

Njemački trgovački lanac Lidl, nakon nedavnog otvaranja prodavnica u Srbiji, ne razmišlja o širenju poslovanja i na crnogorsko tržište.

"Trenutno se koncentrišemo na dalji razvoj u Srbiji, nakon uspješnog otvaranja sredinom oktobra. U ovom trenutku ne razmišljamo da se proširimo na crnogorsko tržište", kazali su agenciji Mina-business predstavnici Lidl-a.

Lidl u Srbiji ima 19 prodavnica u 14 gradova.

Kompanija je u oktobru otvorila prvih 16 prodavnica u 12 srbijanskih gradova, a prošle sedmice još tri u Beogradu, Kruševcu i u Pančevu.

U tim prodavnicama se mogu kupiti samo neki od Lidl brendova, među kojima su Fin Carre, u okviru koga se proizvodi i najprodavanija Lidlova mliječna čokolada, konditorski proizvodi Sondey, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Cien i kućna hemija W5.

Kada su u pitanju zemlje regiona, Lidl u Hrvatskoj ima više od 90 trgovina. Vrata prvih 13 trgovina kupcima su otvorena 2006. godine.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Schwarz grupe čije je sjedište u Nekarsulmu u Njemačkoj.

Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 samo na području tadašnje Zapadne Njemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine, padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni dio zemlje.

Lidl u ovom trenutku postoji u 29 zemalja Evrope i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a njegova mreža broji više od 10,5 hiljada savremenih diskonta i zapošljava oko 260 hiljada ljudi.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније