Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 11. 2018. 16:40   >>  16:20

ULOŽENO 4 MILIONA EURA

"Rada" će se vratiti na velika vrata

Direktor Investicionog razvojnog fonda Zoran Vukčević i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović obišli su danas radove na izgradnji fabrike mineralne vode "Rada" koja je počela proljetos a predviđeno je da počne sa radom do kraja godine. Vrijednost cjelokupne investicije iznosi četiri miliona eura. IRF kroz kreditnu liniju obezbijedio je 2,5 miliona eura.

Fabrika mineralne vode „Rada“ koja je ne tako davno zauzimala značajno mjesto na domaćem i inostranom tršištu, početkom naredne godini vratiće se na velika vrata u mnogim trgovinskim i ugostiteljskim objektima, isključivo kvalitetom proizvoda , dobrom strategijom menadžmenta i vlasnika fabrike, kazao je suvlasnik kompanije Water group, u okviru koje posluje i fabrika vode „Suza“, Boris Rašković.

"Novu godinu, gotovo je sigurno, ćemo dočekati sa „Radom“, po planu sredinom decembra trebalo bi da počnemo sa proizvodnjom. Proizvodni kapaciteti su znatno veći od onih sa kojim ćemo se, u prvoj godini proizvodnje, pojaviti na tržištu, a oni su 15.000 litara u satu. Planom je predviđen postepeni rast proizvodnje i širenje asortimana proizvoda. Urađeno je dosta, što nije bilo ni malo lako, s obzirom na zatečeno stanje fabrike u trenutku kupovine. Paralelno sa radovima u samoj fabrici završena je sanacija izvorišta u Čeoču, te kompletnog vodovoda", kazao je Rašković, ističući odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom na čelu sa predsjednikom Smolovićem.

Direktor IRF-a Zoran Vukčević danas se uvjerio da opredeljenje te institucije da kreditno pomogne fabriku bilo u potpunosti opravdano.

"Obišli smo završne radove u fabrici „Rada“ i uvjerili se u dobar primjer valorizacije prirodnih resursa i proizvodnih kapaciteta. Dakle, za tridesetak dana bićemo svjedoci jedne nove proizvodnje ili bolje rečeno nastavak proizvodnje mineralne vode sa investicijom od blizu 4 miliona eura, gdje će se zaposliti dvadeset osoba. Ubijeđen sam da će „Rada“ u narednim godinama oboriti sve rekorde kada je u pitanju prodaja njihovih proizvoda. IRF je uvjeren u opravdanost ovakvih investicija kreditno podržao fabriku sa 2,5 miliona eura. Ovo je ujedno i dobar putokaz da na sličan način iskoristimo sve proizvodne kapacitete koji su godinama prazni“, naglasio je Vukčević.

Da podsjetimo, mineralna voda „Rada“ je svojevremeno prodavala između sedam i osam miliona litara vode godišnje.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније