Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

13. 11. 2018. 12:50   >>  12:31

SIMOVIĆ OČEKUJE

Projekti na Cijevni da ne ugroze naše vodotoke

Siguran sam da ćemo u narednom periodu, u slučaju gradnje hidrocentrala na Cijevni, doći do onih odgovora koji su važni za Crnu Goru, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

 

On je, govoreći o tome ima li novih informacija u vezi s gradnjom hidrocentrala na albanskom dijelu Cijevne, saopštio da je obezbijeđena komunikacija sa partnerima u toj susjednoj zemlji na više kolosjeka.

"Obratilo se i Ministasrtvo održivog razvoja, imao sam i ja komunikaciju sa potpredsjednicom Vlade Albanije koja je nedavno boravila u Crnoj Gori. Potpisanim memorandumom o prekograničnom upravljanju vodama dvije zemlje jasno smo defnisali i potrebu međusobne komunikacije i razmjenu informacija, a posebno vezano za vodotoke koji imaju granični uticaj, kao što je rijeka Cijevna", rekao je Simović.

Siguran je da će, kako je rekao, u duhu takve i još intenzivnije komunikacije u narednom periodu, doći do onih odgovora koji su važni za Crnu Goru.

"A važno je da takvi projekti ne izazovu negativan uticaj na naše vodne bilanse, ne izazovu negativan uticaj na prihranjivanje podzemnih voda u dijelu Skadarskog jezera, gdje se podzemne izdani hrane upravo vodom rijeke Cijevne, i da posebno ne dođe do negativnog uticaja na kapacitetete određenih izvorišta, konkretno izvorišta Bolje sestre, odakle se snabdijeva Regionalni vodovod Crnogorsko primorje", rekao je Simović, navodeći da je siguran da će "sva pitanja rješavati na korist naših država i građana dvije zemlje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније