Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

08. 11. 2018. 12:03   >>  11:41

ZA STALNE PENZIJE

Bivši radnici Boksita traže povezivanje staža

Grupa od oko 50 bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita okupila se ispred upravne zgrade nekadašnjeg preduzeća zahtijevajući da im nadležni hitno povežu radni staž za 2009. i 2010. godinu.

Riječ je o, kako su okupljeni objasnili, oko 160 bivših rudara kojima bi trebalo da bude povezan radni staž za sedam mjeseci do dvije godine.

Bivši rudari su najavili da će uputiti dopis nadležnim institucijama, prije svega Privrednom sudu i stečajnoj upravi.

"Čekaćemo odgovor sedam dana, nakon čega ćemo se ponovo okupiti i odlučiti o daljim potezima. Ukoliko izostane pozitivno rješenje i odgovor nadležnih, nije isključena ni blokada odvoza rude iz rudokopa u Župi", kazali su okupljeni.

Oni su saopštili da im nepovezani radni staž predstavlja ogroman problem, jer ne mogu ostvariti trajne penzije, već imaju samo rješenja o privremenim, koje su zbog toga znatno manje, a nemaju ni pravo na naslijeđivanje.

"Strpljivo smo čekali, ali sada moramo na ovaj način da potražimo rješenje svog zakonskog prava", rekli su bivši rudari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније