Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 08. 2013. 14:35 >> 14:43
3

SKOČILA POTROŠNJA

Prosječan račun za struju 37,4 eura

Domaćinstva u Crnoj Gori su u julu potrošila 101.056.964 kW/h električne energije, u ukupnoj vrijednosti od 10.311.062 eura, što je 13 odsto više u odnosu na junsku potrošnju, odnosno 6 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom jula prethodne godine.

Prosječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 37,44 eura sa uračunatom taksom na tarifno brojilo, saopšteno je iz EPCG.
 
"Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24.5 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 57 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 1,16 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1.83 odsto potrošača.  Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 129.327 domaćinstava", navodi se u saopštenju.
 
Račun za električnu energiju je za još 841 potrošača, koji su predali validnu dokumentaciju zaključno sa 20. julom, umanjen za iznos takse na tarifno brojilo. Broj domaćinstava koja su do sada iskoristila mogućnost oslobađanja od takse je 20,451.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније