Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

18. 10. 2018. 16:53 >> 16:33
1

AGOVIĆ SAOPŠTIO

Petnjica nema dugovanja

Opština Petnjica jedna je od rijetkih na sjeveru Crne Gore koja nema dugovanja prema Poreskoj upravi, zaposlenima, kao ni prema dobavljačima, saopšteno je na sastanku direktora Uprave Miomir M. Mugoše sa rukovodstvom te opštine.

 

Mugoša se danas sastao sa predsjednikom opštine Petnjica Samirom Agovićem, povodom planiranog početka rada ekspoziture u toj opštini.

Mugoša je kazao da je ekspozitura u Petnjici formisana novim Aktom o sistematizaciji, u nastojanju da se građanima cijele države obezbijede uslovi za direktnu komunikaciju sa službama Poreske uprave, uključujući privrednike u novoformiranim jedinicama lokalne samouprave.

On je, kako se navodi, zahvalio rukovodstvu Opštine za prostorije obezbijeđene za rad te organizacione jedinice Poreske uprave, koja će početi sa radom od 1. novembra.

„Istakao je da na teritoriji opštine Petnjica trenutno posluje 100 pravnih lica i pet preduzetnika, ali da je i sama opština poreski obveznik, kod kojeg se, bez obzira što se radi o novoformiranoj jedinici lokalne samouprave, već može uočiti visok stepen fiskalne odgovornosti“, kaže se u saopštenju.

Mugoša je rekao da se nada da će se poreska baza na teritoriji Petnjice širiti, imajući u vidu privredni i turistički potencijal koji ima.

„I da će se kroz blisku saradnju sa organima lokalne samouprave nastojati da Poreska uprava bude proaktivna, otvorena i transparentna u pristupu poreskim obveznicima, kako bi se izmirivanje obaveza učinilo što jednostavnijim“, navodi se u saopštenju.

 Agović je kazao da lokalni privrednici imaju razvojni potencijal, i upoznao sagovornike sa naporima za snaženje privredne aktivnosti u Petnjici, a samim tim i povećanje naplate izvornih prihoda.

„Konstatovao je da je opština Petnjica jedna od rijetkih na sjeveru Crne Gore koja nema dugovanja prema Poreskoj upravi, zaposlenim kao ni prema dobavljačima, i da su opredijeljeni da i u budućem periodu budu odgovorni prema obavezama koje imaju kao lokalna uprava“, kaže se u saopštenju.

 Na sastanku je zaključeno da će se realizacijom planiranih investicionih projekata doprinijeti oživljavanju i valorizaciji i tog dijela Crne Gore, što će za posljedicu imati ne samo privredni rast, nego i veću naplatu prihoda za budžet države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније