Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 10. 2018. 12:18 >> 11:56

REKONSTRUKCIJA STANICE

Završena izgradnja na postrojenju Trebešica

Izgradnja postrojenja Trebešica je završena i trenutno je u procesu priključenje tog energetskog objekta na prenosnu mrežu.

 

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3,55 miliona eura, a glavni cilj projekta je obezbijeđivanje redovnog napajanja za nadzemne kontaktne linije i stvaranje boljih uslova za vuču vozova.

“Rekonstrukcija vučne stanice Trebešica će poboljšati snabdijevanje električnom energijom i eliminisati eventualne prekide u vremenu neuspjeha. Korišćenje najnovijih tehnologija će smanjiti negativne uticaje podstanice na životnu sredinu”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiku Evropske komisije (DG REGIO) boravili su u srijedu u radnoj posjeti lokaciji na kojoj se realizuje projekat Demontaža postojeće i postavljanja nove elektrovučne podstanice Trebešica.

Postrojenje su posjetili i predstavnici izvođača radova, odnosno konzorcijuma kompanija Siemens iz Podgorice i Beograda, nadzornog organa Eminent, kao i Ministarstva održivog razvoja i turizma, Direkcije javnih radova i Željezničke infrastrukture (ŽICG), koja je ujedno i krajnji korisnik.

“Povećavši i instalirane kapacitete, projekat će doprinijeti povećanom privlačenju željezničkog saobraćaja i posljedičnim mogućnostima za budući razvoj željezničkog prevoza“, navodi se u saopštenju.

Projekat je dio Operativnog programa pod nazivom Regionalni razvoj od 2012 do 2013. godine, koji se 85 odsto finansira iz IPA sredstava, a 15 odsto iz kapitalnog budžeta države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније