Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

18. 10. 2018. 10:05   >>  09:45

DOMEN .ME

Sjajan primjer javno-privatnog partnerstva

Ekstenzija internet domena.me, koja je veoma pogodna za personalizaciju i online marketing, uticala je da on postane brend popularan širom svijeta, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i dodala da je taj projekat sjajan primjer javno-privatnog partnerstva.

Ona je, na svečanosti povodom deset godina poslovanja kompanija DoMEn, kazala da je ta kompanija jedna od najznačajnijih u Crnoj Gori.

"Nakon deset godina postojanja, .me predstavlja digitalni simbol Crne Gore i crnogorskog suvereniteta i brend u modernom digitalnom svijetu. Zahvaljujući ekstenziji, koja je veoma pogodna za personalizaciju i online marketing, taj domen je postao brend popularan širom svijeta i crnogorski ambasador globalno", rekla je Sekulić.

Kako je navela, ostvareno je više od 920 hiljada registracija, saradnja sa više od 350 akreditovanih registratora.

"Kroz sve to, kao država dostigli smo u budžetu 30 miliona prihoda. To je veoma dobra priča u koju svi vjerujemo. Takav projekat je sjajan primjer dobrog javno-privatnog partnerstva i nadamo se još uspješnijoj budućnosti", poručila je Sekulić.

Izvršni direktor kompanije DoMEn Predrag Lešić, prezentujući Izvještaj o društveno-odgovornom poslovanju, kazao je da je u prethodnih deset godina DoMEn investirala više od milion EUR u društveno-odgovorne aktivnosti.

Prema njegovim riječima, uzimajući u obzir značaj i odgovornost predstavljanja nacionalnog brenda, ta kompanija je izradila detaljnu strategiju korporativne društvene odgovornosti na samom početku.

Kako je naveo lepić, činjenica da većina društveno odgovornih projekata traje jednako dugo kao njihova kompanija, potvrda je da investiciju u zajednicu vide kao investiciju u ukupni poslovni ambijent u Crnoj Gori.

"Predstavljamo Izvještaj o društveno-odgovornom poslovanju sa ciljem da pokrenemo druge uspješne kompanije u Crnoj Gori da nam se pridruže", dodao je Lešić.

Kako je naveo, misija djelovanja DoMEn-a zasniva se na usredsređivanju na edukaciju mladih u pogledu programiranja i podsticanja da nastave karijeru u oblasti tehnologije.

Prema riječima Lešića, cilj djelovanja je i upoznavanje individualaca i kompanija u Crnoj Gori sa benifitima digitalnog svijeta i njegovog uvođenja u svakodnevni život, kao i dijeljenje iskustava, kontakata i ekspertize.

"Naš cilj je da naša djeca postanu uspješnija od nas. Što više nauče danas, to će crnogorsko društvo biti bolje u narednim godinama. Mi smo, kao neko ko podržava veliki broj društveno odgovornih projekata za djecu, u povlašćenom položaju time što smo svjedoci njihovog napretka. I uvijek s ponosom ističem da su neki od najsjajnijih mladih umova koje znam i sa kojima sarađujem učestvovali u aktivnostima koje smo organizovali prije mnogo godina", zaključio je Lešić.

Svečanost povodom deset godina poslovanja kompanije organizovana je u hotelu Regent u Porto Montenegro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније