Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

16. 10. 2018. 16:18   >>  15:58

ATLAS GRUPA SAOPŠTILA

Apelacioni sud ukinuo stečaj u kompleksu Meljine

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je rješenje Privrednog suda kojim je 9. avgusta uveden stečaj u "Meljine kompleks DOO", čime je uvažena žalba konzorcijuma vlasnika Meljine kompleksa, u okviru kojeg se nalazi i tamošnja bolnica.

"Rješenje je ukinuto zbog toga što je nepravilno utvrđeno činjenično stanje i zbog pogrešne primjene zakonskih normi. U konkretnom slučaju utvrđeno je da je stečaj nezakonito pokrenut jer izvršna direktorica "Meljine kompleksa DOO" Olivera Elez nije ni pokušala u redovnom postupku da naplati svoje potraživanje iz radnog odnosa u iznosu od 19.040 eura. Umjesto toga, ona je pokušala da kompaniju uvede u stečaj", saopšteno je iz Atlas grupe.

Kako su kazali, pošto je Elez pokrenula stečajni postupak, a istovremeno bila direktorica, tj. ovlašćeni zastupnik Meljine kompleksa DOO, sve je izvedeno, a da o tome nijesu ni bili obaviješteni vlasnici - Atlas Cap doo, Atlas banka, Investbanka Montenegro i Specijalna bolnica za interne bolesti Sveti Nikola iz Kraljeva.

"Apelacioni sud je konstatovao da su narušene odredbe Zakona o parničnom postupku jer vlasnicima nije ni data mogućnost da pred sudom opovrgnu zahtjev za uvođenje stečaja. Konstatovano je da je Elez svojim potezom proizvela situaciju da je istovremeno i povjerilac i predstavnik dužnika", istakli su iz Atlas grupe.

Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine ranije je saopštio da godinama ulaže vanredne napore da bolnica stabilno funkcioniše i da će nastaviti to da rade, vjerujući da će u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu.

"Oni su iznijeli podatak su 2008. platili 25 miliona eura za objekte i zemljište i do sada kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja bolnice uložili preko 14 miliona eura u Bolnicu", saopštila je Atlas grupa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније