Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.L.B. ]

15. 10. 2018. 10:32   >>  10:12

ZA PET GODINA

U energetski sistem uloženo 350 miliona eura

U energetski sistem Crne Gore investirano je 350 miliona eura u posljednjih pet godina. To je značajno uticalo na povezivost i nacionalni cilj, kazala je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić na otvaranju Završne konferencije regionalnog projekta o povezivanju tržišta električne energije.

Konferenciju je organizovala Regulatorna agencija za energetiku zajedno sa Regulatornom agencijom za energiju, mreže i životnu sredinu Republike Italije (ARERA) u Bečićima.

Pored ministarke Sekulić u uvodnom dijelu izlaganja govorili su predsjednik Regulatorne agencije za energetiku, Branislav Prelević i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Luca Zelioli.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta "CEI Centralno-evropska inicijativa - Jačanje energetskih regulatornih tijela na Zapadnom Balkanu", u koji su, pored crnogorskog, uključena regulatorna tijela iz Albanije, Italije i Srbije. “

"Ono što ostaje da se sprovede, kako bi se olakšao proces povezivanja na tržištu, je harmonizacija pravnog i regulatornog okvira. U tom smislu, mi ćemo biti usredsređeni u narednom periodu na prilagođavanje odgovarajućih propisa EU, CACM i FCA, za strane ugovornice Energetske zajednice i njihovu transpoziciju u nacionalnim pravnim okvirima", zaključila je Sekulić.

Projekat sprovodi italijanska Regulatorna agencija za energiju, mreže i životnu sredinu (ARERA) u saradnji sa italijanskim operatorom prenosnog sistema (Terna), italijanskim operaterom tržišta (GME) i uz podršku Instituta za konkurenciju (I-COM).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније