Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 08. 2013. 11:45   >>  11:45

PODACI MONSTAT-a

Manja trgovina motornih vozila

Promet u trgovini motornim vozilima i motociklima na malo u Crnoj Gori u junu je, u odnosu na maj, manji 4,2 odsto u tekućim cijenama, a četiri odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

Iz Monstata su istakli da je promet u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u junu skočio 4,7 odsto u tekućim cijenama na godišnjem nivou, a 5,5 odsto u stalnim.

Promet robe u trgovini na malo je vrijednost robe prodate krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu, kao i građanima i preduzećima za obavljanje djelatnosti.

Indeksi prometa robe u stalnim cijenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima cijena na malo.

Podaci o trgovini motornim vozilima i motociklima prikupljaju se redovnim mjesečnim istraživanjem na bazi uzorka, kojim su obuhvaćena preduzeća iz registra. Trgovina motornim vozilima i motociklima do januara je praćena u okviru mjesečnog istraživanja trgovine na malo, ali se prelaskom na novu klasifikaciju djelatnosti ona prati posebnim istraživanjem na mjesečnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније