Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 10. 2018. 12:52 >> 19:41
11

IPAK ĆE KASNITI

Most Moračica i autoput do kraja 2019.

Most Moračica, koji se nalazi na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, funkcionalan će biti krajem naredne godine. Jedan od razloga su i nerealno postavljeni rokovi.

To je u emisiji ABS na Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) saopštio nadzornik izgradnje autoputa Jovan Ivanović.

"Na osnovu dinamike koju dobijamo od izvođača radovi će trajati i iduće godine. Na osnove te dinamike, a mislim da je realna dinamika s aspekta izvođenja radova, očekujemo da ovaj most bude premošćen, odnosno da rasponska konstrukcija bude završena u avgustu iduće godine", rekao je Ivanović.

On je pojasnio da nakon toga preostaje kompletiranje radova, kao što su asfalt, oprema, odbojna ograda, instalacije na mostu...

"I za to će, naravno, biti potrebno određeno vrijeme. Očekujemo da krajem iduće godine imamo most u punoj funkcionalnosti", kazao je Ivanović.

Podsjećamo, ugovorom je bilo predviđeno da će svi radovi na dionici autoputa biti završeni do maja 2019. godine.

Na pitanje da li će završetkom mosta na Moračici biti završeni i ostali radovi na autoputu, Ivanović kaže: "Na osnovu planova i dinamike koju dobijamo od izvođača, a koja u ovom trenutku izgleda realno, kakva će ona biti zavisi od vremenskih uslova, kompleksnosti radova koji su pred nama, možemo očekivati da sve bude završeno do kraja naredne godine".

Jedan od razloga kašnjenja, kako je rekao, mogao bi biti nerealno postavljen rok.

"Možda očekivanja u pogledu završenosti tehničke dokumentacije ili glavnog projekta takođe potcijenjeni, nekad i vrijeme, i neke druge okolnosti, ali generalno, ako se držimo ove dinamike, i ako sve strane daju od sebe, kvalitet radova je najvažniji", kazao je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније