Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ Mina ]

11. 10. 2018. 20:16   >>  19:54

EPCG SAOPŠTILA

Prosječan septembarski račun 30 eura

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za crnogorska domaćinstva iznosi 29,55 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21,28 eura, dok je najveća potrošnja u septembru očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,38 eura”, navodi se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,78 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,12 odsto kupaca.

Iz EPCG su kazali da će septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiti čak 56,65 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 197,29 hiljada kupaca.

Domaćinstva su u septembru potrošila 90,94 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 26,5 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 4,5 odsto više u odnosu na prošlogodišnji septembar.

Iz EPCG su podsjetili da su pokrenuli akciju "Podijelimo teret 6", za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

“Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti i tokom oktobra i novembra. Uslov za potpisivanje sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa. Prilikom potpisivanja sporazuma, nema nikakvog učešća”, kazali su iz EPCG.

Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos se dijeli sa 20 eura i na taj način dobija broj rata. Ukoliko je dug veći od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura.

Od trenutka potpisivanja sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate.

“Da bi sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније