Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

11. 10. 2018. 13:16   >>  13:12

PODRŠKA USSCG

Neradna nedjelja za veću produktivnost

Unija slobodnih sindikata (USSCG) podržava predlog Odbora udruženja trgovine Privredne komore (PKCG) za poštovanje nedjelje kao dana sedmičnog odmora, za sve zaposlene koji obavljaju poslove čija priroda djelatnosti ili tehnologija rada ne zahtijevaju neprekidan rad.

“Na taj način smo sve bliži realizaciji ciljeva kampanje za poštovanje 40-o satne radne sedmice, prava na dnevni i godišnji odmor i slobodan dan u dane državnih i drugih praznika, koju je USSCG počela 2009.", saopšteno je iz Izvršnog odbora USSCG.

Iz te sindikalne organizacije su podsjetili da se njihova kampanja zasnivala na istim argumentima koji su istakli u Odboru udruženja trgovine PKCG.

“Poštovanjem nedjelje kao dana sedmičnog odmora za sve zaposlene bila bi povećana produktivnost rada, radnici bi bili zadovoljniji i odgovorniji prema radnim zadacima, provodili bi i planirali više vremena sa porodicom, poslodavci bi razvili mnogo veću društvenu odgovornost, smanjili bi se troškovi angažovanja dodatne radne snage, kao i tekući troškovi održavanja i redovna izdvajanja za usluge”, navodi se u saopštenju.

Iz Unije su kazali da je za njih veoma važno što bi se na taj način dao značaj i afirmisala uloga porodice kao osnovne ćelije društva.

Izvršni odbor USSCG uputio je poziv za sastanak sa predstavnicima Unije poslodavaca (UPCG) kako bi kao socijalni partneri zajednički podržali tu inicijativu prema Vladi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније