Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 08. 2013. 17:22   >>  17:22

PROBLEMI SA KAP-OM

Vlada: Nijesmo tražili pomoć Skupštine

Aktuelna Vlada, kako su danas saopštli njeni predstavnici, nikada nije tražila uključivanje parlamenta u rješavanje pitanja Kombinata aluminijuma Podgorica.

Iz izvršne vlasti su kazali da je upravo Skupština zaključcima obavezala Vladu da, najmanje petnaestodnevno, izvještava Odbor za ekonomiju, finansije i budžet i Komisiju za praćenje i kontrolu postupka privatizacije o stepenu realizacije svih zaključaka Skupštine u vezi sa Kombinatom.

"Vlada je, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, domaćom i međunarodnom legilsativom, ali i zaključcima parlamenta da raskine saradnju sa Centrano-evropskom aluminijumskom kompanijom (CEAC) na način koji Vlada smatra najefikasnijim, predložila rješenje koje je smatrala najefikasnijim, koje je predviđalo plan restrukturiranja Kombinata aluminijuma, ali koje nije dobilo većinu u parlamentu", naveli su predstavnici Vlade.

Oni su, reagujući na izjave iz Socijaldemokratske partije (SDP) podsjetili da je plan restrukturiranja koji je predlagala Vlada usvojen, danas bi imali Kombinat u većinskom vlasništvu države i na nivou dugova od oko 40 miliona, sa jasnom vlasničkom strukturom.

Iz SDP-a su ranije saopštili da je većinski dio Vlade iz Demokratske partije socijalista (DPS) traži da se Skupština odredi po pitanju KAP-a, zbog njene nesposobnosti da pronađe rješenje za problem koji je sama izazvala u aluminijumskoj industriji.

Vlada je, kako su kazali, bila ta koja je u dva navrata tražila da se Skupština odredi po pitanju budućnosti KAP-a i to Vlada premijera Igora Lukšića u februaru prošle, a Đukanovićeva u aprilu ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније