Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 08. 2013. 16:03 >> 20:32

JAČANJE SARADNJE

Njemačka ulaganja do 300 miliona

Njemački privrednici zainteresovani su za ulaganja u Crnu Goru, posebno u oblasti energetike, proizvodnje hrane, turizma, infrastrukture i vodosnabdijevanja, saopštio je ministar za privrednu saradnju i razvoj te države Dirk Nibel.

On je danas nakon sastanka sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, kazao da mu je drago što su članovi njemačke privredne delegacije veoma zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru.

"Saradnju će u narednom periodu jačati prije svega privatne investicije, što obje strane žele. Uz napredovanje i dostizanje standarda za članstvo u Evropsku uniju treba raditi i na pobošljanju poslovnog ambijenta", kazao je Nibel.

On je poručio da je za region najbitnija stabilnost i da Njemačka Crnu Goru vidi kao sidro stabilnosti u regionu koje može da pomogne i drugim državama da dostignu stabilnost i nastave put ka EU.

"Nastavićemo da realizujemo ono što smo započeli, a to je obim sredstava od 300 miliona i nećemo ostaviti za sobom ruine i nezavršene projekte nego ćemo i tokom narednih nekoliko godina raditi na realizaciji projekata koje smo započeli", dodao je Nibel.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније