Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

27. 09. 2018. 13:50 >> 13:30

SEKULIĆ PORUČILA

Kroz jaku energetiku do jake ekonomije

Unapređenje energetike i valorizacija energetskih potencijala u fokusu su Ministarstva ekonomije i Vlade Crne Gore, a sve u cilju bržeg održivog rasta crnogorske ekonomije, kazala je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić na otvaranju konferencije „Sadašnjost i potencijali crnogorske energetike“.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije, a u saradnji sa sa EPCG-om, Rudnikom uglja Pljevlja, CEDIS-om i CGES-om, Biznis Akademija Vijesti, je organizovala konferenciju o energetskim potencijalim Crne Gore.

Sekulić je kazala da je raduje što se na jednom mjestu okupio veliki broj relevantnih subjekata iz ove oblasti, kako iz državnih institucija tako i iz privatnog sektora, nevladinih i stranih organizacija.

Kroz tri panel diskusije govorilo se o benefitima koje donosi upotreba obnovljivih izvora energije, odnosu energetike i ekologije, racionalnom korišćenju prirodnih resursa, budućnosti uglja kao i o kvalitetnom i bezbjednom snabdijevanju električnom enerijom i ulaganjima u prenosnu distributivnu mrežu.

"Crna Gora kao malo tržište, a kao članica Energetske zajednice još od 2006. godine, pokazala je da se ulažu maksimalni napori za što bolje, sigurnije i kvalitetnije napajanje električnom energijom”, naglasila je Sekulić.

Na konferenciji se, kroz izlaganje panelista i aktivno učešće prisutnih, otvorio veliki broj tema i prijedloga značajnih za oblast energetike čijoj će se realizaciji pristupiti u budućnosti.

"Ministarstvo ekonomije je otvoreno za permanentnu saradnju i komunikaciju kako na temu energetike tako i za sve druge oblasti kojima se bavi, te vjerujem da će organizovanje ovakvih događaja biti naša buduća praksa", zaključila je ministarka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније