Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

27. 09. 2018. 07:05 >> 06:46
4

NA DVIJE LINIJE

Novi duvanski počeo proizvodnju cigareta

Na dvije proizvodne linije Novog duvanskog kombinata (NDKP) počela je proizvodnja, saopštio je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

 

“Na prvoj liniji je proizvedeno 175.000 šteka king sajz cigareta, koje su namijenjene za izvoz, dok je na drugoj liniji proizvedeno 17.500 šteka. Očekujem da će do kraja oktobra sve linije biti u funkciji”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, prva linija je puštena u rad prije oko 30, a druga prije oko 20 dana.

“Serviseri isporučioca opreme treba da stignu oko 10. oktobra da bi pustili i treću liniju u rad. Očekujem da će do polovine oktobra treća linija biti u probnom radu, da bi krajem oktobra bila u punoj funkciji”, rekao je Vujović.

Predstavnici NDKP-a su ranije saopštili da očekuju da će se na proizvodnim linijama godišnje proizvoditi između 12,5 miliona do 15 miliona šteka cigareta, vrijednih oko 24 miliona eura.

On je podsjetio da je investitor kompanija BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zaposlila 55 radnika, što je bila i njihova ugovorna obaveza.

“Ovi radnici primaju platu i zaposleni su na neodređeno. Ne očekujem da u ovoj godini dođe do povećanja broja radnika pošto još uvijek sve linije nijesu u funkciji”, naglasio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније