Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 09. 2018. 10:51   >>  11:00

PAŽIN - TOADER

Spremni da zatvorimo osam poglavlja

Crna Gora visoko cijeni dugogodišnje prijateljstvo Rumunije i računa sa podrškom te države tokom predstojećeg rumunskog predsjedavanja Evropskoj uniji od januara naredne godine, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin na sastanku sa rumunskim ministrom pravde Tudorelom Toaderom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

 

Potpredsjednik Pažin je naglasio da su prioriteti Crne Gore da otvori pregovore u preostala dva poglavlja, iz oblasti konkurencije i zaštite životne sredine, kao i da intenzivira aktivnosti u pravcu zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Cijenimo da smo trenutno spremni da zatvorimo dva poglavlja i da ćemo ubrzo sprovesti sve unutrašnje procedure i biti spremni za zatvaranje još šest pregovaračkih poglavlja,“ saopštio je Pažin.

Naglasio je, međutim, da se „ne živi od otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja“ i da je prava svrha procesa evropskih integracija izgradnja institucija koje obezbjeđuju jednaka prava i mogućnosti za sve građane i pouzdan pravni sistem za poslovnu zajednicu.

U tom kontekstu, potpredsjednik Pažin je izrazio zahvalnost na ekspertskoj podršci Rumunije u više oblasti, koja je doprinijela jačanju crnogorskog pravnog okvira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније