Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

23. 09. 2018. 08:44   >>  08:25

VUJANOVIĆ SMATRA

Sindikati bi trebalo da prekinu dijalog sa Vladom

Ako Vlada usvoji nacrt izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), predstavnici sindikata treba da prekinu socijalni dijalog i da istupe iz svih upravnih odbora i savjeta u kojima participiraju, ocijenio je za predsjednik Udruženog sindikata državnih institucija Veselin Vujanović.

 

"Ako je ministar Purišić jasno rekao da nema odstupanja, neka sindikati prekinu socijalni dijalog. Neka istupe iz upravnih odbora, savjeta gdje participiraju u Vladi, neka bojkotuju Socijalni savjet. To bi bio veći udarac za Vladu od prijetnji referendumom i štrajkom, ali ne smiju to da urade", rekao je Vujanović za Dan.

Čelnici državnih sindikata su najavili da će prvo prikupiti potpise za održavanje referenduma o Zakonu o PIO, a ako u tome ne dobiju podršku Skupštine, onda će krenuti u generalni štrajk.

Sa druge srane, ministar rada je jasno rekao da zakon neće povlačiti ni mijenjati, već da će ga poslati Vladi, zajedno sa primjedbama sindikata.

"Cijela situacija je mistična. Potencira se dijalog, a nema ga, vodi se socijalni monolog. Ako razgovarate sa nekim, zovete ga partnerom, a taj neko vas ne čuje, ne znam što biste sa tim nekim razgovarali. Mislim da neće biti ni protesta ni štrajka, da će se zakon usvojiti onako kako Evropa kaže. Za radnike je zakon loš",naveo je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније