Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

22. 09. 2018. 07:59 >> 07:40

MUGOŠA OPŠTINAMA

Izmirujte dugove ili krećemo s blokadama

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša upozorio je juče opštine da će Poreska uprava, ukoliko ne budu napravile plan reorganizacije lokalnih preduzeća i izmirivali dugove, od januara krenuti sa blokadama.

"Određeni broj opština nije shvatio ozbiljno ovo što sa njima već godinu i po dogovoramo i neka preduzeća i dalje duguju porez. To neće moći više da radi niko. Predlažem da se opštinama pomogne da narave plan reorganizacije. Ako to ne urade do 15. decembra ove godine Poreska uprava će od 1. januara blokirati račune ovih preduzeća na puni iznos. Ako u roku od 45 dana ne plate obaveze biće prijedlozi za uvođenje stečaja", upozorio je Mugoša , prenosi Pobjeda.

On je podsjetio da je jedan broj opština i lokalnih preduzeća povećao poreski dug.

"Molim vas da ne provjeravate namjeru Poreske uprave da uradi ovo", kazao je Mugoša.

On je na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o finansiranju lokalne samouprave kazao da treba pomoći opštinama da pred Novu godinu određeni broj službenika pošalju u penziju jer je neodrživo stanje u kijem se nalaze pojedine opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније