Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 09. 2018. 18:12   >>  17:53

ULCINJSKA SOLANA

Radnici traže isplatu zaostalih primanja

Bivši radnici ulcinjske Solane okupili su se danas pred kapijom propalog preduzeća, koja svojim radnicima nije isplatila zaostala primanja. Oni traže od države da konačno riješi problem, njih 70 koji su u ovom preduzeću proveli tri decenije, a danas ne mogu u penziju.

Predstavnik Sindikalne organizacije radnika Solane, Saša Mitrović kaže da radnici ne mogu da odu u penziju zbog šest godina nespojenog radnog staža.

Dodaje da za četiri godine im je isplaćeno hiljadu i četiristo eura, a duguje im se milion i trista hiljada. Mitrović apeluje na stečajnu upravu i sve nadležne da im isplate zaostala primanja.

Na protestu se čulo da će nakon tri godine mirovanja ponovo biti pokrenuta prodaja solane u čemu budući penzioneri vide svoju šansu. Radnici koji su iz Solane izašli 2014, kada je posljednji put bila berba soli, smatraju da je to jedini put da se izmire svi povjerioci.

Iz Unije slobodnih sindikata ovakav odnos države prema nekadašnjim radnicima Solane, oštro osuđuju.

Đeka Đonaj, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније