Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

15. 09. 2018. 12:49 >> 12:31

NURKOVIĆ U GRUZIJI

Produbiti saradnju u oblasti pomorstva

Crna Gora i Gruzija mogu da prodube saradnju u oblasti pomorstva, posebno u vezi sa usvajanjem i sprovođenjem propisa koje bi rezultirale u potpunoj usklađenosti Crne Gore sa međunarodnim standardima, ocijenio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On se, drugog dana Međunarodnog foruma pomorstva u Batumiju u Gruziji, sastao sa generalnim sekretarom Međunarodne pomorske organizacije, Kitackom Kimom i izvršnim drektorom pomostva i lučke uprave Singapura, Andru Tanom.

Nurković je sa Kimom razgovarao o načinima o produbljivanju saradnje u oblasti pomorstva sa Međunarodnom pomorskom organizacijom, posebno u vezi sa usvajanjem i sprovođenjem propisa i regulativa koje bi rezultirale u potpunoj usklađenosti Crne Gore sa međunarodnim standardima u tom sektoru.

“Crna Gora se već nalazi na takozvanoj Bijeloj listi Međunarodne pomorske organizacije, što znači da sva ovlašćenja izdata našim pomorcima zadovoljavaju njene standarde”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pored toga, Nurković je iskoristio priliku da sa Tanom razmijeni iskustva u vezi sa upravljanjem lukama, posebno u oblasti kontejnerskih terminala.

“Luka u Singapuru za koju je zadužen Tan je druga kontejnerska luka po veličini u svijetu po broju TEU jedinica koje se pretovare na godišnjem nivou, odmah iza luke u Šangaju”, rekli su iz Ministarstva.

Tan je, u tom kontekstu, ponudio Nurkoviću podršku u vidu razmjene iskustava i znanja kako bi se kapacitet i konkurentnost luka u Crnoj Gori povećala.

Nurković je tokom svog boravka u Batumiju sastao i s ministrom ekonomije i održivog razvoja Gruzije, Giorgijem Kobuliom, u čijem je portfelju i oblast saobraćaja.

Na bilateralnom sastanku se razgovaralo o unaprijeđenju saradnje između Crne Gore i Gruzije prvenstveno u oblasti pomorskog i vazdušnog saobraćaja, a dogovoreni su i dalji koraci radi sprovođenja tog cilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније