Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 09. 2018. 18:47 >> 18:29

SD REAGOVAO

"Dobit Aerodroma 94 miliona"

Dobit Aerodroma Crne Gore (ACG) od 2003. do prošle godine iznosila je 39 miliona eura, a 55 miliona dato je nacionalnom avioprevozniku, Montenegro airlines, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD).

„Tek 2013. godine država je donijela zaključak da se 70 odsto dobiti Aerodroma Crne Gore uplaćuje u budžet, i zato nije relevantan podatak o prilivima budžeta u periodu proteklih deset godina, s obzirom da on obuhvata period od 2009. godine kada ta obaveza nije postojala“, navodi se u reagovanju.

Oni smatraju da je, kada se govori o rezultatima poslovanja ACG, bitno sagledati sve činjenice.

„Dobit ACG u periodu od 2003. do 2017. godine iznosila je 39 miliona eura, a 55 miliona dato je nacionalnom avioprevozniku, Montenegro Airlines-u. Podsjećamo, sudbina nacionalnog avioprevoznika, u slučaju koncesije, bila bi neizvjesna“, naveli su iz SD-a.

Kako su saopštili, u istom periodu isplaćeno je 70 miliona eura obaveza prema državi, 5,3 miliona eura na sponzorstva, a 3,6 miliona za low cost kompanije.

„Trenutno stanje na računu ACG je 21 milion eura kojim država kao osnivač, u skladu sa zakonom, može raspolagati i to je konkretan finansijski doprinos Aerodroma državi. Aerodrom u Podgorici prošle godine zabilježio je najveći rast u regionu, i to od 20 odsto“, piše u reagovanju.

U prvom polugodištu ove godine, kazaLi su, zabilježen je rast od 25 odsto, a broj putnika u istom periodu povećan je za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

„Na kraju nas, uvaženi ministre Radunoviću, ne čudi ni informacija da IFC podržava model koncesija, uzevši u obzir da će oni od ovog posla zaraditi najmanje milion euraa. Pa ipak, kada govorimo o finansijskom poslovanju ACG i prilivima u budžet, bitno je obratiti pažnju na sve, a ne samo na jedan pokazatelj“, poručili su iz SD-a i pitali koja se još kompanija može pohvaliti ovakvim rezultatima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније