Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 09. 2018. 12:43 >> 12:36
2

KLASTER "PROBAJ DOMAĆE"

Turisti zainteresovani za tradicionalne CG proizvode

Kako bi za svoje proizvode pronašli šire tržište klaster "Probaj domaće" organizovao je karavan koji je već posjetio Tivat. Turisti su kako su kazali pokazali veliko interesovanje za tradicionalne domaće crnogorske proizvode.

Projekat "Karavan Probaj domaće" realizuje se u okviru Programa podsticanja razvoja klastera Ministarstva ekonomije Crne Gore.

"Zamišljen je kao snažna marketinška, medijska i sajamska kampanja koja će članovima Klastera 'Probaj domaće' omogućiti da prošire tržište svojih poljoprivrednih proizvoda na turiste koji posjećuju Crnu Goru, kao i da povećaju konkurentnost tradicionalnih proizvoda na domaćem tržištu", kazala je menadžer klastera Lidija Glišić.

Projekat, kako je kazala, obuhvata nekoliko sajmova od kojih je prvi održan u Tivtu.

"Na njemu se okupilo 14 proizvođača, koliko ih učestvuje u ovom projektu, koji su izložili ono najkvalitetnije i najukusnije sa trpeze Crne Gore: vino, med, sir, vino, prerađevine od domaćeg voća, od organske drenjine, masline i maslinovo ulje, ljekobilje", kazala je Glišić.

Članovi Klastera su proizvođači iz cijele Crne Gore.

"Turisti su pokazali veliko interesovanje za ovaj događaj jer su na jednom mjestu mogli da probaju mnoge autentične proizvode iz svih krajeva naše zemlje", navodi menadžerka klastera.

Sajmove prati i bilbord kampanja, pa proizvođači prvi put imaju reklamu sa svojim podacima i kontaktima a projektom je predviđen još jedan "karavan", novinarski.

"Organizovana posjeta novinara imanjima i gazdinstvima naših članova biće najbolji način da se i medijski više čuje za kvalitetne domaće proizvode koje nude. Sve naše događaje prate štampani promotivni materijali, a o samom projektu govori trojezični trifold koji je naročito koristan jer o projektu i klasteru govori i na engleskom i ruskom jeziku i sadrži kontakte svih proizvođača učesnika projekta", kazala je Glišić.

Proizvodi karavana mogu se prepoznati i po specijalno izrađenoj etiketi odnosno naljepnici na kojoj je logotip Klastera "Probaj domaće".

"Čitav projekat zaokružiće promotivni film koji će obuhvatiti sve ove navedene aktivnosti, i biti dobar način da se i Klaster i njegovi članovi ubuduće predstave i u zemlji i u inostranstvu", zaključila je Glišić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније