Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

11. 09. 2018. 11:00 >> 11:05
9

NURKOVIĆ

Jedna velika kompanija zainteresovana za MA

Vlada očekuje da joj bude dostavljeno pismo namjere jedne kompanije za kupovinu nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines (MA), saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je na konferenciji za novinare kazao da ne zna detalje pisma zainteresovane kompanije.

"Ko god da kupi MA, neće ih kupiti sa dubiozama. To moramo riješiti", rekao je Nurković.

On je dodao da Ministarstvo pokušava sve kako bi se sačuvao nacionalni avioprevoznik, jer ima potencijala.

Nurković je na pitanje novinara u vezi sa davanjem koncesije na aerodrome o načinu rješavanja pitanja duga MA prema Aerodromima Crne Gore kazao da koncesionar sigurno neće imati emocija prema MA.

"Koncesionar ovdje dolazi zbog profita“, poručio je Nurković i dodao da pripremaju rješenje tog pitanja.

MA duguje Aerodromima Crne Gore oko 20 miliona eura. Nurković je kazao da je država vlasnik MA i da mora da se bavi dubiozama u vezi sa tom firmom. 

"Ili će ti problemi da se saniraju ili ćemo pokrenuti stečaj i ugastiti firmu. Košta i sanacija i gašenje, a mi ćemo vidjeti šta je bolje“, naveo je Nurković.

Privatizacija MA je bila planirana 2014. godine, ali nije bilo ponuda koje bi ukazale na potrebu raspisivanja tendera i očekivanje da će se naći investitor.

Planom privatizacije za 2015. i 2016. godinu takođe je bilo predviđeno raspisivanje tendera za MA.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je tada predložilo da se raspiše tender za prodaju ispod 50 odsto udjela u MA, a buduća privatizacija je trebalo da zavisi od toga kakvo bude interesovanje investitora.

Nacionalna avio-kompanija otežano posluje posljednjih nekoliko godina, a Vlada je u nekoliko navrata plaćala dugove te kompanije.

Iz Vlade su više puta saopštavali da gašenje kompanije ili stečaj nije opcija rješenja problema u MA.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније