Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 09. 2018. 13:31 >> 13:14
5

BRAJOVIĆ VJERUJE

Kredit za aerodrome ne povećava javni dug

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović tvrdi da kredit od 100 miliona eura, koji bi bio investiran u Aerodrome Crne Gore, ne bi uticao na povećanje javnog duga države.

 

Sa druge strane, kaže, da bi se to moglo dogoditi sa koncesionim aranžmanom koji predlaže Vlada Crne Gore.

On je, na pres konferenciji nakon susreta s mađarskim kolegom Laslom Koverom, rekao da "ovakvi koncesioni dokumenti koji su ponuđeni po našoj detaljnoj analizi nijesu zakoniti".

"A kad pričamo o tome da bi aerodromi uzeli kredit sami za svoje finansiranje, po ranijim analizama Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, tu nijesu tražene državne garancije. Niko me ne može ubijediti da bi to bilo povećanje javnog duga, a ne bi bilo povećanja javnog duga koncesioni aranžman, gdje se po prvi put, opet, nezakonito pojavljuje sponzor kao finansijska institucija i da država ima prema njemu određene obaveze", rekao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније