Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

07. 09. 2018. 20:58 >> 20:43

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Javna rasprava produžena do 22. septembra

Ministarstvo ekonomije produžilo je javnu raspravu o Nacrtu izmjena i dopuna zakona o stečaju do 22. septembra.

"Javna rasprava pokrenuta je 16.jula i zbog velikog interesovanja javnosti njen rok se produžava za 15 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je pozvalo sve zainteresovane subjekte da učestvuju u javnoj raspravi.

Komentari, mišljenja, primjedbe i sugestije na predložene izmjene mogu se dostaviti u pisanoj formi na adresu Ministarstva, ili na mejl renata.milutinovic@mek.gov.

"Nakon završetka javne rasprave, Ministarstvo će razmotriti sve komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije i sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi", dodaje se u saopštenju.

Kako su objasnili, izmjenama i dopunama stvaraju se pretpostavke za unaprijeđivanje ostvarivanja ekonomičnosti, racionalnosti i efikasnosti stečajnog postupka.

"Značajne novine ovog zakonskog rješenja odnose se na uvođenje stručnog ispita, licence i ispita provjere znanja za stečajne upravnike, sa ciljem pružanja dodatnih garancija da će stečajni upravnici obavljati svoje dužnosti stručno i profesionalno", rekli su iz Ministarstva.

Zakon takođe precizira određene norme kao i obezbijeđivanje njihove efikasnije primjene. Uvedena je i lista stečajnih upravnika i preciziran kriterijum za imenovanje stečajnih upravnika.

Nacrt izmjena i dopuna zakona o stečaju će biti dostupan javnosti tokom cijelog trajanja javne rasprave na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније