Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 09. 2018. 14:30 >> 23:02
9

BRAJOVIĆ O AERODROMIMA

Prijedlog SD-a bolji za državu

Socijaldemokrate Crne Gore su uradile ozbiljnu analizu, koja je pokazala da Aerodromi mogu da uzmu sami kredit i da posluju uspješno, kazao je lider partije Ivan Brajović i dodao da vjeruje da je njihov prijedlog daleko bolji po državu od predloženog modela koncesije.

Kako je naveo Brajović prijedlog SD-a stavlja državni interes ispred privatnih. „Pokušaćemo da ubijedimo Vladu u to“, kazao je Brajović.

Brajović je naveo i da su ponuđeni koncesioni dokumenti za Aerodrome Crne Gore po više osnova nezakoniti.

On je saopštio da je SD uradio ozbiljnu analizu koja je pokazala da Aerodromi mogu da uzmu sami kredit i da posluju uspješno. 

Brajović kaže i da je predloženi ugovor tripartitan, što ga u startu čini nezakonitim, jer treba da bude zaključen između dvije strane.

"Jer zakon propisuje zaključenje Ugovora o konecesiji isključivo između Koncedenta i koncesionara."

Navodi i da se od građana kriju neki ključni parametri.

„Kao što vidite ozbiljno smo i odgovorno pristupili analizi, da Aerodromi sami uzmu kredit od preko 100 miliona eura i to je u skladu i sa preporukama Svjetske banke“, naveo je Brajović.

Nije želio da komentariše, kako je kazao, dnevnopolitička i paušalna zaključivanja, da SD napušta Vladu.

„Vjerujemo da je naš prijedlog daleko bolji po državu od predloženog modela koncesije i da stavlja državni ispred privatnih interesa i pokušaćemo da ubijedimo Vladu u to“, poručio je Brajović.

„Prije pokretanja procedure davanja koncesije neophodno je bilo pomenuti procjenu imovine, smatramo da je odstustvo procjene imovine klasična povreda zakona“, kazao je Brajović i dodao da su ponuđeni koncesioni akti ekonomski nepovoljni, neopravdani i da ne štite državne interese.

„Smatramo da je neophodna cjelovita procjena sadašnje vrijednosti. Važno je napomenuti da Zakon o državnoj imovini podrazumjeva procjenu vrijednosti imovine“, kazao je Brajović na konferenciji za medije.

Upitan da li su već razgovarali sa koalicionim partnerom i da li su spremni da promjene modele valorizacije Aerodroma, Brajović je saopštio da se javna rasprava završava 10. septembra.

"Naš predstavnik će svakako biti i na javnoj raspravi, a kada se sve to bude sumiralo, svakako ćemo da razgovaramo i sa koalicionim partnerima na tom nivu partijskih pogleda na razvoj dalje situacije. Ja računam sa tim da imamo dovoljno argumenata i da smo vrlo pripremljeni za taj razgovor", rekao je Brajović.

Na pitanje šta vidi kao motiv koalicionih partnera da insistiraju na drugačijem modelu, te da li je mogući motiv nedostatak novca u budžetu, Brajović kaže :" Bolje pitati njih, ja saopštavam stav SD-a ,a to je pitanje za koalicione partnere i ne bih govorio o njihovim motivima", rekao je Brajović.

Uvijek spremni za izbore

On je saopštio da su Aerodromi CG preduzeće, koje iz godine u godinu potvrđuje dobre rezultate. Kaže da je SD, kako su i obećali javnosti, na sjednici Predsjedništva partije detaljno analizirali situaciju.

"Drago nam je što konačno više niko ne pominje priču oko privatizacije Aerodroma“, kazao je Brajović.

 On je naveo i da se SD ne plaši izbora, jer im, kako dodaje podrška konstantno raste.

„Uvijek smo spremni za izbore“, kazao je Brajović.

Lider SD-a je poručio da se o tom važnom pitanju diskusija mora voditi i u Skupštini.  On je naveo da će o prijedlogu SD-a upoznati i koaliocione partnere.

Upitan šta ako se ne dogovore, hoće li SD izaći iz Vlade, Brajović kaže da je dalek put do toga.

„Ovo je pitanje od interesa za državu Crnu Goru, a ne za SD“, kazao je Brajović.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније