Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

01. 09. 2018. 19:25   >>  19:15

RAZMJENA ISKUSTAVA

Pčelari u studijskoj posjeti Bugarskoj

Grupa od 70 pčelara iz Crne Gore otputovala je u studijsku posjetu Bugarskoj.

 

Ova posjeta je nastavak aktivnosti koje organizuju Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelara, kroz studijske posjete zemljama EU, u cilju kontinuirane edukacije crnogorskih pčelara i administracije, usvajanja novih znanja i iskustava neophodnih za dalji razvoj pčelarstva u Crnoj Gori.

"Tješnja saradnja i efikasnija razmjena iskustva između crnogorskih i bugarskih pčelara u narednom periodu biće trasirana i sporazumom o saradnji koji će prilikom ove studijske posjete biti potpisan između saveza pčelarskih organizacija dvije zemlje. Tokom posjete, crnogorski pčelari će posjetiti kompaniju za veterinarske ljekove, prodavnice pčelarske opreme i posjetiti profesionalne pčelare u Bugarskoj", navodi se u saopštenju.

Za naše pčelare, to će, kako je saopšteno, biti značajna prilika za razmjenu iskustva u dijelu tehnika i tehnologija pčelarenja, metoda borbe protiv bolesti pčelinjih društava, ispunjavanja standarda EU u pčelarenju, deklarisanju i stavljanju na tržište meda, kao i mogućnosti za uspješan marketing i plasman meda i pčelinjih proizvoda.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније