Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

31. 08. 2018. 13:16   >>  12:59

AERODROM TIVAT

Opslužiće duplo više odlazećih putnika

Na tivatskom aerodromu u toku su radovi na više lokacija, vrijedni dva miliona eura, a jedan od najznačajnijih projekata u posljednjih deset godina je izgradnja novog terminala površine 1.300 m2.

 

Izgradnjom novog terminala biće omogućeno da se na našem primorskom aerodromu opsluži dvostruko veći broj putnika u odlazećem gejtu, nego što je to sada moguće.

Takođe, izgradnjom novog terminala, putnici će dobiti komfor, umanjiće se gužve, ali će i rad zaposlenih biti unaprijeđen.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, saopštio je na gradilištu da je u sklopu terminala za odlazeće putnike predviđeno šest check-in šaltera, dvije nove KD linije, kao i prostorije za predstavnike aviokompanija.

"Izgradiće se i službene prostorije za predstavnike Uprave policije i Uprave carina, kao i toaleti za putnike. U sklopu novog objekta gradi se i prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom. Kompanija Fidija, koja je izvodjač radova, ima rok do 31. oktobra da završi posao. Dakle, jasno vam je da činimo sve da Aerodrom Tivat bude što funkcionalniji, a rad naših zaposlenih efikasniji", rekao je Orlandić.

On je naglasio i da su podjednako važni i ostali projekti koji se trenutno realizuju na Aerodromu Tivat, a sa saradnicima je provjerio kako teku radovi na priključenju ATV na gradsku kanalizacionu mrežu.

Direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić, kazao je da su godinama imali problem sa odvođenjem sanitarnih otpadnih voda.

"Konačno ga uz pomoć Opštine rješavamo. Izgradnjom navedene trase, ulazi se u okvir aerodromske ograde i buduće odvođenje otpadnih voda Aerodroma Tivat, odrađivaće se preko novoizgrađenog segmenta u gradsku kanalizacionu mrežu Opštine. Ovo je nevjerovatno značajna stvar za grad Tivat", rekao je Marić.

Imajući u vidu da će se u narednom periodu u potpunosti obustaviti saobraćaj ispred zgrade terminala, u saradnji sa Opštinom Tivat, započete su aktivnosti na proširenju postojećeg parking prostora za autobuse i mini-buseve. Takođe, omogućen je besplatan parking za one koji se zadržavaju do 15 minuta.

Na Aerodromu Tivat u toku je i izgradnja 2 privremena priključka na magistralni put M2, dionica Tivat-Budva.

Na taj način će se, prema riječima Orlandića, obezbijediti kvalitetniji i bezbjedniji prilaz za potrebe zaposlenih, dok će se izgradnjom drugog priključka obezbijediti ulaz na aerodromsku pistu u slučaju vanrednih situacija, čime če se stvoriti uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-2, dionica Tivat-Budva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније