Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

22. 08. 2018. 19:37 >> 13:15

ORLANDIĆ PORUČIO

Država da sačuva Montenegro airlines

Montenegro airlines povezuje Crnu Goru sa svijetom i značajno utiče na privredu ostvarujući indirektan doprinos od oko 215 miliona na godišnjem novou, kazao je za TVCG direktor MA Živko Banjević.

Montenegro airlines povezuje Crnu Goru sa svijetom i značajno utiče na privredu ostvarujući indirektan doprinos od oko 215 miliona na godišnjem novou, kazao je za TVCG direktor MA Živko Banjević.

Banjević poručuje da se benefita kompanije ne treba odreći, već poslovanje optimizovati.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić navodi da dvije kompanije ne mogu jedna bez druge. Aerodromima CG, Montenegro airlines duguje preko 20 miliona eura, no taj dug počeo je da se topi, kaže Orlandić.

“Jako je bitno da država Crna Gora sačuva MA, jer je to kompanija koja u Crnu Goru i iz Crne Gore dovede vjerujem ove godine 600.000 putnika. Dakle to je izuzetan broj za sve nas i vjerujem da će saradnja iđu MA i Aerodroma CG svakim danom biti sve bolja”, kazao je Orlandić za TVCG.

Treba li nam MA?

Zbog toga što je Montenegro airlines-u protekloj godini data pomoć iz budžeta od preko 10 miliona eura, često se postavlja pitanje je li državi takva kompanija potrebna.

Ekonomskki analitičar Predrag Drecun kaže da je kompanija potrebna, jer je mnogo više od ekonomske cjeline.

“Mnogo bi bilo bolje napraviti jednu cjelovitu državnu priču, reći pošteno građanima ovo košta našu državu, naše poreske obveznike, ali to je naš interes. MA treba pomoći, kao što mnoge države pomažu svoje aviokompanije, jer je to državni interes”, ističe Drecun.

Sa druge strane bivši ministar finansija Raško Konjević kaže da je stanje nedopustivo, ali pozdravlja najavu Vlade da će tokom septembra pokrenuti javnu raspravu.

“Mislim da tu nadležno ministarstvo ima jedan nekorektan odnos prema građanima. Mislim da je nepošteno da 600.000 građana finansira takve dubioze u jednoj državnoj kopaniji. Na drugoj strani vi od tog nadležnog ministarstva u protekle dvije godine ne možete da čujete nijednu riječ sta je plan, šta je strategija”, kaže Konjević.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније