Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 08. 2018. 16:37 >> 17:23

MELJINE KOMPLEKS

Atlas grupa: Osporićemo stečaj

Konzorcijum vlasnika osporiće pred Privrednim sudom uvođenje stečaja u Meljine Kompleks d.o.o. Razloga ima više, a osnovni je da, kako navode u saopštenju, predstavnik Konzorcijuma vlasnika nije pozvan na ročište na kojem se odlučivalo o prijedlogu za uvođenje stečaja, te da je direktorica bolnice dr Olivera Elez takav prijedlog dala bez prethodne komunikacije sa vlasnicima. Zbog toga će biti pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti direktorice bolnice, poručuju iz Atlas grupe.

Oni tvrde da su predstavnici konzorcijuma Meljine Komleksa i Bolnice Meljine o ostvarivanju stečaja u preduzeću Meljine Kompleks d.o.o. saznali danas iz medija, što znači da direktorica bolnice nije ispunila svoju zakonsku obavezu da izvijesti osnivače kompanije o okolnostima koje su relevantne za dalje poslovanje Bolnice.

“Od kada je 2008. kupio zemljište i objekte kompleksa Meljine, Konzorcijum vlasnika na čelu sa Atlas Grupom, o svom trošku je finansirao funkcionisanje bolnice Meljine. Izdvajali smo ogromne sume za plate osoblja i redovno funkcionisanje bolnice u proteklih 10 godina, zato što od naplaćivanja medicinskih usluga od Fonda zdravstva nije bilo moguće pokriti ni polovinu izdataka. Sve vrijeme smo od naših sredstava održavali bolnicu, svjesni da Herceg Novi nema drugu bolnicu i da je bolnica Meljine jedino mjesto gdje građani Herceg Novog mogu dobiti punu medicinsku zaštitu”, saopštili su oni.

Prema njihovim riječima, u ovom trenutku stečaj u kompaniji Meljine Kompleks može predstavljati višestruku štetu jer može dovesti do stečaja i u Bolnici Meljine, koja je zavisno pravno lice sa značajnim finansijskim obavezama.

“Otvaranje stečaja nad PZU Opšta bolnica Meljine značilo bi prijavljivanje dobavljača i kreditora kao stečajnih povjerilaca, što bi dovelo i do prestanka poslovanja bolnice Meljine. Zato smatramo neodgovornim i nesavjesnim postupke direktorice Elez, koja je u oba pravna lica odgovorno lice. Stečaj u preduzeću Meljine Kompleks d.o.o. znači i prekid sudskog postupka koji je u toku, sve do okončanja stečaja. Ukoliko postupak stečaja ne bude obustavljen, ovakvim postupanjem Privrednog suda i dr Elez nastaće nesagledivo loše posljedice po Opštinu Herceg Novi, sistem javnog zdravstva, zaposlene u kompanijama Meljine Kompleks i Opšta bolnica Meljine, kao i po državu Crnu Goru”, poručuju iz Atlas grupe.

Kako ističu, da bi valorizovali kompleks Meljine, zadržavajući i modernizujući bolnicu, tražili su izmjenu planske dokumentacije.

“Tadašnja lokalna administracija pune dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner. Tako je Konzorcijum vlasnika, bez mogućnosti da valorizuje uloženi kapital, sam sve vrijeme održavao bolnicu Meljine finansirajući od svog novca njeno redovno funkcionisanje i razliku za plate medicinskom osoblju, s obzirom da plaćanja Fonda zdravstva nijesu bila ni približno dovoljna za zarade”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u poslednjih 10 godina je Konzorcijum vlasnika uložio preko 32 miliona eura, pored toga što smo 25 miliona eura platili za objekte i zemljište.

“U slučaju nerazumijevanja nadležnih, daljeg odugovlačenja pronalaženja zajedničkog rješenja za stabilno funkcionisanje bolnice i dovođenja u pitanje ugovora o komleksu Meljine, jasno je da će morati da nam bude nadoknađen sav uloženi kapital. Ne znamo kome je u interesu da ugrožava stabilnost funkcionisanja bolnice Meljine. Naš je cilj da se rješava problem na održiv način, vjerujući da ćemo u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu”, poručuju iz Atlas grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније