Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 08. 2018. 15:12 >> 14:57

PROJEKAT 1000+

Preko hiljadu prijava građana

U trećoj fazi projekta Hiljadu plus podnijete su 1.054 prijave građana za rješavanje stambenog pitanja.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je javni poziv bio otvoren od 23. jula do 13. avgusta, a građani su predavali dokumentaciju u pet komercijalnih banaka.

“Za učešće u projektu građani su podnijeli prijave u 15 crnogorskih opština, a najviše u Podgorici, njih 793”, navodi se u saopštenju.

U Baru su predate 74 prijave, Nikšiću 63, Bijelom Polju 39, Herceg Novom 26, Pljevljima 14, Beranama deset, Cetinju devet, Budvi sedam i Danilovgradu šest.

“U Mojkovcu, Rožajama i Tivtu podnijete su po tri prijave, dok su u Kolašinu i Kotoru podnijete po dvije prijave”, rekli su iz Ministarstva.

Učešće u projektu prijavilo je 39 investitora, odnosno građana i preduzeća, ponuđača stambenih objekata. Nakon pregleda i evaluacije dostavljene dokumentacije investitora, Projektni odbor je utvrdio dvije liste invetitora.

“Lista A obuhvata ponudu ponuđača stambenih objekata čija dokumentacija je kompletna. Lista B obuhvata ponudu ponuđača kojima dokumentacija još nije kompletna i kojima je dat dodatni rok za dopunu dokumentacije. Nakon dopune dokumentacije, svi ponuđači će biti na A listi”, objasnili su iz Ministarstva.

U ponudi su stambene jedinice u osam opština, i to Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu, Baru i Herceg Novom.

Lista ponuđenih stanova, zajedno sa fotografijama i dispozicijom, dostupna je na sajtu www.1000plus.me.

“Planirano je da prva grupa vaučera bude dodijeljena prioritetnim osobama u septembru. Domaćinstva koja imaju prioritet su samohrani roditelji, odnosno staratelji, osobe sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član osoba sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici”, podsjetili su iz Ministarstva.

Nakon toga, vaučeri će se dodjeljivati ciljnim grupama i to 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života, a 30 odsto ostalim korisnicima.

U prethodne dvije faze projekta Hiljadu plus stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2,15 hiljada građana Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније