Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

02. 08. 2018. 18:14 >> 17:58

3.18 MILIONA EURA

"Plantaže" smanjile gubitak za petinu

Neto gubitak kompanije Plantaže u prvoj polovini godine iznosio je 3,18 miliona eura, što je 20 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz kompanije su kazali da je gubitak u prvoj polovini godine karakterističan u poslovanju takvog privrednog sistema, jer su rashodi u posmatranom periodu veći od ostvarenih prihoda.

„Rashodi su veći od prihoda, jer je ovo period intezivnih ulaganja u vinogradarsko-voćarskoj proizvodnji. Rast prihoda u odnosu na ostvarene troškove prepoznatljiv je za drugi dio godine, ostvaren prodajom breskve, stonog grožđa, kao i pojačanih prihoda od prodaje flaširanih proizvoda“, objasnili su iz kompanije.

Iz Plantaža su objasnili da se već krajem trećeg kvartala, kada se proizvodni ciklusi u vinogradarsko-voćarskoj proizvodnji završe, bilansi stabilizuju i ulazi se u zonu ostvarivanja pozitivnih finansijskih rezultata, dobiti odnosno profita.

„Na osnovu trendova prodaje koji su veoma pozitivni, možemo konstatovati da će i ovo biti još jedna, uspješna poslovna godina Plantaža, sa pozitivnim poslovnim rezultatom“, smatraju u kompaniji.

Ukupni prihodi Plantaža su za šest mjeseci iznosili 9,4 miliona EUR, što je 15 odsto više u odnosu na uporedni period.

„Posebno se ističe rast prodaje na domaćem tržištu od 20 odsto i u iznosu od 4,8 miliona EUR. Prihodi od prodaja flaširanih proizvoda su porasli 12 odsto“, precizirali su iz kompanije.

Trend rasta ukupne prodaja je, prema svim pokazateljima, kontinuiran i nastavak je trenda iz perioda od 2015. do prošle godine.

Iz Plantaža su naveli da su u prvoj polovini godine ukupni troškovi bili su tri odsto manji od plana, a dva odsto veći u odnosu na prošlu godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније