Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

02. 08. 2018. 11:28 >> 11:13

PODACI MONSTATA

Investicije u osnovna sredstva 878,7 miliona

Ostvarene investicije u osnovna sredstva u Crnoj Gori u prošloj godini su, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosile 878,7 miliona eura, 34,6 odsto više u odnosu na 2016.


Od toga se na građevinske radove odnosilo 512,33 miliona eura, na opremu 312,8 miliona, a na ostalo 53,64 miliona eura.

Investicijama u osnovna sredstva smatraju se nabavke preduzeća u cilju dobijanja novih, povećanja vrijednosti ili zamjene postojećih osnovnih sredstava.

Ostvarene investicije u toku izvještajne godine predstavljaju vrijednost efektivno obavljene izgradnje, izrade ili nabavke objekata, opreme i ostalog, bez obzira da li su završene i je li i kada izvršena njihova isplata.

Nabavljena investiciona dobra mogu biti nova ili već korišćena, kupljena ili dobijena bez naknade od drugih u zemlji i inostranstvu ili proizvedena u sopstvenoj režiji.

Obuhvataju se sve vrste ulaganja u nove kapacitete te za proširenje, rekonstrukciju i modernizaciju postojećih ili zamjenu zastarjelih, istrošenih kapaciteta.

Investicijama se ne obuhvataju sredstva utrošena za redovno i tekuće održavanje postojećih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније