Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 08. 2018. 23:05 >> 22:47

USKORO POZIV

Vlada nudi aerodrome na koncesiju

Vlada je odlučila da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zainteresovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu, saopštio je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Kako je naveo, plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina.

Nurković je, Televiziji Vijesti, kazao da Vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma, jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i građana.

Na pitanje da li država planira da proda aerodrome, ili da ih privatizuje na bilo koji način, što posljednjih meseci najavljuju iz opozicije, Nurković je poručio da prodaje neće biti.

Prema njegovim riječima, Vlada je odlučila da na drugačiji način valorizuje potencijal i sada profitabilne državne kompanije.

"Ići ćemo sa sa pozivom za dodjelu kocesija nekom od krediblnih, iskusnih i već dokazanih koncesionara na svjetskom tržištu", kazao je Nurković.

On je dodao da postoje velike šanse da se na takav način napravi odličan posao, za državu prije svega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније