Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ Mina ]

01. 08. 2018. 17:51 >> 18:02
2

CG I KOSOVO

Potpisan Sporazum o prevozu putnika i tereta

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i ministar infrastrukture Kosova, Pal Lekaj, potpisali su danas Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom druskom saobraćaju.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je Nurković nakon potpisivanja kazao da Crna Gora ubrzano radi na usaglašavanju novih sporazuma iz oblasti drumskog prevoza, sa evropskim i zemljama regiona, kako bi na bilateralnom nivou regulisala prevoz tereta i putnika, u skladu sa svojom politikom u toj oblasti.

“Jedan od ciljeva rada Ministarstva je uklanjanje administrativnih barijera i u tom smislu ovim se sporazumom uređuju odnosi u oblasti prevoza u međunarodnom drumskom saobraćaju na savremen način kako bi se olakšao protok robe i putnika”, rekao je Nurković.

On je dodao da Ministarstvo vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu, tako da je i sa Kosovom postignut sporazum da se prevoz tereta u bilateralnom i tranzitnom prevozu obavlja bez dozvola.

Lekaj koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori je sa Nurkovićem obišao gradilište mosta Moračica na autoputu Bar-Boljari, gdje su se sastali sa predstavnicima izvođača radova China Road and Bridge Corporation (CRBC) kao i predstavnicima nadzornog organa INGEROP-GEODATA.

Nurković i Lekaj su razgovarali o putnoj infrastrukturi, posebno o mogućnostima realizacije projekta izgradnje tunela između Rožaja i Peći, projekta koji bi omogućio brži i bezbjedniji saobraćaj između dvije države.

Lekaj je kazao da su građani i privreda zainteresovani za taj putni pravac, koji će, kako je ocijenio, osim što će olakšati život građanima dati podstrek snažnim ekonomskim i privrednim aktivnostima.

Nurković i Lekaj su se složili da putni pravci ne smiju biti ograničavajući faktor za razvoj planinskog turizma budući da obje države raspolažu sa značajnim potencijalima u toj oblasti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније