Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

01. 08. 2018. 12:10 >> 11:58
4

MUSTAFIĆ SAOPŠTIO

Stopa nezaposlenosti pala ispod 18%

Stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, pala je ispod 18 procenata.

Na smanjenje broja nezaposlenih u prvo polovini godine uticalo je, između ostalog, sezonsko zaopšljavanje domaće radne snage, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Direktor ZZZCG, Suljo Mustafić, saopštio je da je do sada na sezonskim poslovima angažovan 8.081 domaći radnik, što je, kako je istakao, značajno veći broj u odnosu na prošlu godinu.

"Sigurni smo da je ta brojka mnogo veća, jer očekujemo informacije iz Poreske uprave o prijavi radnika na obavezno socijalno osiguranje. Očekivanja su, cijenim, realna, jer će godišnji plan od 10.000 domaćih sezonaca biti premašen, ali su ambicije ZZZCG sigurno veće za naredni period", poručio je Mustafić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније