Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 07. 2018. 19:23 >> 19:09

CBCG

Skupština izabrala četiri člana Savjeta

Skupština je na današnjoj sjednici za četiri člana Savjeta Centralne banke imenovala Milorada Jovovića, Ruždiju Tuzovića, Nikolu Milovića i Zoricu Kalezić.

Odbor za ekonomiju finansije i budžet je kao ovlašćeni predlagač podnio predlog odluke o imenovanju četiri člana Savjeta CBCG.

Predsjednik Odbora i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić rekao je da je to skupštinsko tijelo na današnjoj sjednici, nakon što se pojedinačno izjasnio o svakom od predloženih kandidata, odlučio da Skupštini za članove Savjeta CBCG predloži Jovovića, Tuzovića, Milovića i Kalezić.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović kazao je, tokom rasprave u parlamentu, da je mandat članovima Savjeta CBCG istekao prije godinu i po, kao i da postoji problem u odnosu parlamenta i CBCG, kao i generalno sa pozicijom vrhovne monetarne institucije.

“Nedavno smo imali predlog za razrješenje viceguvernera, a imamo i upitan legitimitet članova Savjeta CBCG sve ovo vrijeme”, rekao je Damjanović.

On je kazao da je bivši predsjednik odbora za ekonomiju Vujica Lazović pokrenuo proceduru za popunjavanje tih mjesta u CBCG, ali da je nakon njegovog odlaska to stopirano, kao i da se na jedan netransparentan način u roku od 24 sata završava taj postupak.

On je naveo da se došlo do situacije od godinu i po političke opstrukcije i neprimjene zakona.

Sekulić je kazao da je dobro što nije čuo nijednu primjedbu u vezi sa članovima Savjeta.

“Niko nije prekšio zakon. Možete da nazivate političkom opstrukcijom ili bilo kako drugačije, ali imali smo vrlo kvalitetan Savjet CBCG”, rekao je Sekulić.

On je dodao da niko nije bio zakinut kada je riječ o kvalitetu rada CBCG i vjeruje da će taj visoki kvalitet biti nastavljen i dalje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније