Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2018. 08:27   >>  08:13 1

EPCG UPOZORILA

Počinje remont Perućice, građani da budu oprezni

Počinje redovni godišnji remont Hidroelektrane (HE) Perućica, a totalna obustava rada u tom energetskom objektu trajaće do 31. avgusta, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

 

Dogovor o remontu i radu elektrane postigli su predstavnici Nacionalnog dispečerskog centra (NDC), Direkcije za upravljanje energijom EPCG i HE Perućica.

Iz EPCG su kazali da će pražnjenje dovodnog sistema, u okviru priprema za remont, početi danas, dok je prema Planu remonta predviđeno da se dovodni sistem puni 28. avgusta.

“Nakon toga pune se i sva tri cjevovoda, kako bi HE Perućica posljednjeg dana avgusta bila spremna da se ponovo priključi na elektromrežu", naveli su iz EPCG.

Oni su, uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozorili, prije svega mještane naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu Perućica, na moguće opasnosti.

"Molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE Perućica“, upozorili su iz EPCG.

Oni su dodali da će, pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima, kao i dovodnom sistemu HE Perućica, u okviru ovogodišnjeg remonta biti izvedeni radovi i u dijelu prenosnog sistema čiju dinamiku će operativno utvrđivati odgovorni u NDC- u i HE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније