Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

14. 07. 2018. 16:30   >>  16:18

KOL CENTAR PU

Primili skoro 12.000 poziva poreskih obveznika

Službenici Kol centra Poreske uprave (PU) evidentirali su tokom prvih šest mjeseci ukupno 11.820 poziva poreskih obveznika, od čega je najviše bilo zahtjeva za tumačenje propisa u oblasti poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Predstavnici PU su kazali agenciji Mina-business da se od ukupnog broja, 11,6 hijada odnosilo na pozive rezidenata, a 218 na pozive nerezidenata.

“U ovoj statistici 2,17 hiljada poziva odnosilo se na zahtjeve za tumačenje propisa u oblasti PDV-a, a 1,85 hiljada upita bilo je u vezi sa porezom na dohodak građana”, rekli su iz PU.

Oko 1,81 hiljada obveznika je, kako se dodaje, tražilo pomoć pri tumačenju odredbi u vezi sa porezom na dobit.

“Najveći broj poziva evidentiran je kod poreskih obveznika iz Podgorice, njih 1,52 hiljade, kao i iz Nikšića i Bijelog Polja, 1,36 hiljada odnosno 1,23 hiljade”, kazali su iz PU.

U junu je u Kol centru evidentirano 1,86 hiljada poziva, od čega je najviše bilo u vezi sa upitima u oblasti PDV-a i poreza na dohodak građana.

“Posebno je bilo upita sa osvrtom na početak turističke sezone, tokom koje se tradicionalno povećava obim prometa u privredi, posebno zbog onih koji privremeno obavljaju djelatnost, a tokom koje i veliki broj građana izdaje smještajne kapacitete u domaćoj radinosti i dužni su po tom osnovu prijaviti i platiti poreske obaveze”, zaključili su iz PU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније