Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 07. 2018. 07:03 >> 06:50

MORT NAJAVIO

Poziv za Hiljadu plus naredne sedmice

Javni poziv za građane zainteresovane za kupovinu stana po povoljnijim uslovima kroz Projekat Hiljadu plus, biće raspisan sljedeće sedmice, najavljeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Procjenjuje se da će oko 450 do 500 domaćinstava kroz treću fazu projekta, riješiti stambeno pitanje.

"Očekujemo da ćemo iduće nedjelje nakon praznika raspisati javni poziv za građane zajedno sa listom stanova, saopštio je Javnom servisu Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Banke kod kojih će građani moći da apliciraju za kredit su već poznate: CKB, NLB, Sosiete generale, Erste i Lovćen banka. Tokom sljedeće sedmice biće zaključena i lista investitora.

"Tražimo da građani kada dobiju vaučer tačno znaju kakvu stambenu jedinicu mogu da kupe u kojoj fazi izgradnje, koje su njene energetske karakteristike i sve ono što je bitno za jednu osobu koja rješava to veoma važno životno pitanje", rekao je Čanović.

Najveći broj stanova u ponudi je u izgradnji, stotinjak ih je već izgrađeno, a veoma mali broj ponuđeno je od fizičkih lica. Najviše ih je u Podgorici, a novina su stanovi u Baru.

"S obzirom da je cijena stambene jedinice bila limitirana na 1100 eura, ovo je prvi put da se u Baru nude stanovi koji su u okviru te cijene", kaže on.

Na primjedbe pojedinih građana, koje ni ovog puta nijesu izostale, da su stanovi već rezervisani, iz resornog ministarstva odgovaraju da je projekat rađen transparentno a svi podaci o građanima objavljuju se automatski na sajt. U pitanju su korisnički brojevi - kada su predali zahtjev, na osnovu čega se i formira lista.

"Niko nikome ne može garantovati da će dobiti vaučer, tako da svaka priča o nekim rezervacijama je na tom nivou pretpostavke", objašnjava Čanović.

Uvjerava i da vaučer neće dobiti niko ko ga ne zaslužuje.

Prioritetne grupe će, podsjeća, imati pravo da biraju stanove, nakon toga mladi bračni parovi, javni službenici i namještenici i ostali. Procjenjuje se da će oko 450 do 500 domaćinstava riješiti stambeno pitanje, kroz kredit na 20 godina, bez učešća i po kamati od 2,99 odsto.

Tatjana Perović, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније